Waarom is dakreiniging belangrijk

Waarom is dakreiniging belangrijk? Na dakreiniging ziet je dak er weer als nieuw uit. Bovendien zorgt dakreiniging ervoor dat je dak in langer in een goede technische staat blijft. Door het dak van je huis te laten reinigen voorkom je problemen die kunnen ontstaan door mos en algengroei. Dus als je dak er niet mooi meer uitziet, maar niet poreus is of lekt, is dakreiniging de optie om je dak er weer als nieuw uit te laten zien.

Hoe we het dak van een huis reinigen hangt voor een groot deel af van het soort dakbedekking. Maar met softwash kunnen we bijna alle soorten daken, dakpannen en dakkapellen reinigen. Het grote voordeel van softwash is dat er gebruik wordt gemaakt van biologisch afbreekbare chemicaliën die de oppervlakten niet zullen beschadigen.

Waarom is dakreiniging belangrijk?

Dakreiniging is belangrijk om schade aan het dak door mos en algengroei te voorkomen. Veel lekkages bij daken ontstaan door dergelijk achterstallig onderhoud. Het softwash systeem reinigt het dak waarmee het wordt ontdaan van bacteriën, mossen en algen. Met het softwash systeem verwijderen we ook nesten van vogels, insecten en spinnenwebben. Als je, het dak van je huis, kantoorpand of winkel, door ons laat reinigen en impregneren, ziet het dak van jouw pand er niet alleen als nieuw uit, maar krijg je ook tien jaar garantie op een goed beschermd dak.

Het softwash systeem is beter dan het reinigen met hoge druk omdat het dak langer schoon blijft. Bovendien gebruikt softwash veel minder water dan de hoge druk reiniging en wordt het afvalwater opgevangen. Bij hoge druk reiniging kan er schade ontstaan aan het dakwerk. Dat gebeurt zeker niet bij softwash.

Waarom is dakreiniging belangrijk

De voordelen van het reinigen van het dak met softwash

Het reinigen en eventueel impregneren van het dak van je huis met het softwash systeem heeft meerdere voordelen, namelijk:

  • Er is geen tot zeer weinig risico op beschadiging van het materiaal
  • Je huis wordt meer waard
  • Het dak gaat langer mee
  • Schoonmaken is voordeliger dan een nieuw dak leggen
  • Het softwash systeem gebruikt biologisch afbreekbare chemicaliën die binnen twintig dage zijn opgelost.